Onze consultants hebben elkaar ontmoet bij Boston Consulting Group (BCG). Vervolgens heeft ieder verrijkende werkervaring opgedaan als manager, directeur of bestuurder van kleine en grote organisaties, nationaal en internationaal in de commercie, non profit en bij de overheid. Ieder heeft daarnaast zijn eigen expertises en interesses. Wat ons bindt is de fascinatie hoe belangrijk organisatiecultuur is voor het succes van de organisatie en hoe moeilijk het in de praktijk is om hierin verandering aan te brengen.

Ons Team

Ervaring en Expertise

Murk is als adviseur en bestuurder actief bij innovatie- en transitievraagstukken. Hij adviseert triple helix partijen, van MKB tot universiteiten en overheden, over de grote vraagstukken van vandaag en hoe innovatie daarbij kan helpen. Dit doet hij al 25 jaar. Eerst door zelf innovaties door te voeren in het grootbedrijf (o.a. in de agrifood bij Tate & Lyle en energiesector bij Petroplus) en daarna door multinationals te adviseren (bij BCG). Vervolgens was hij verantwoordelijk voor advisering van het MKB als directeur van Syntens in Zuid Nederland. Sinds enkele jaren adviseert hij ook veel overheden en not for profit middels het door hem opgerichte Equator Research. Murk is tevens toezichthouder en commissaris van diverse organisaties.

Favoriete Quote 

“Performance more often comes down to a cultural challenge, rather than simply a technical one.” Lara Hogan

Drijfveren

Het verkrijgen van inzicht, dat ene ‘Aha!’, en dan het harde werk om iedereen mee te krijgen, dat drijft en trekt mij

Focus binnen CuLTR Diagnose

De wetenschappelijke en statistische tooling; klantervaring bij gemeenten, provincies, ministeries en onderwijsinstellingen

Gewerkt voor klanten als

Universiteiten, hogescholen, provincies, gemeenten en corporates als KPN, Vodafone, ABN AMRO, Essent, Heijmans

LinkedIn

Ervaring en Expertise

Mariëtte is actief met haar bedrijf 21CenturyChange. In haar werk draait het om het verbinden van het hoofd (business strategie, positionering, merk) met het hart (waarden, cultuur en gedrag van leiders, teams en medewerkers) van een organisatie. Zij startte haar carrière bij BCG als strategieconsultant. Vervolgens was zij strateeg bij marketingbureau Ogilvy, waar zij doorgroeide tot manager met eindverantwoordelijkheid voor een flinke P&L en omvangrijke teams. Daarnaast leidde zij als Change Lead een aantal grote verandertrajecten. Om organisaties ook zelf te begeleiden in gedragsverandering heeft zij onder meer post HBO diploma’s als Trainer in Leiderschap en Communicatie Vaardigheden en als Systemisch Teamcoach.

Favoriete Quote

The soft stuff is always harder than the hard stuff – Roger Enrico.

Drijfveren

Mijn drijfveer is dat talent binnen bedrijven vaak (deels) onbenut blijft. Een gemiste kans voor de mens zelf en voor de organisatie.

Focus binnen CuLTR Diagnose:

  • Expertise in het bouwen van een vernieuwde organisatiecultuur
  • Teamcoach en trainer in gedragsverandering
  • Ervaring in purpose en positioneringvraagstukken.

Gewerkt voor klanten als:

Grote organisaties als Rabobank, ProRail, KLM, Gemeente Amsterdam, KNVB, Unilever, IBM, Gilead, Mik-PIW, Pathé, American Express, Pfizer, Nestle, Kimberly-Clark, Roche, Dela,  Abbvie, SAP, Cisco en kleinere MKB bedrijven of scale-ups als Valori, IDTV, Yonego en Bakker.com.

LinkedIn

Ervaring en expertise

Paul houdt van “ongestructureerde” uitdagingen waarbij standaardoplossingen vaak niet voldoende zijn. Hij werkt samen met directies en besturen om deze ongestructureerde vraagstukken te adresseren en hun grootste kansen te verzilveren. Dat doet hij op de gebieden strategie, organisatieontwikkeling, innovatie & new business. Na het adviesvak geleerd te hebben bij BCG, heeft Paul verschillende internationale managementfuncties vervuld bij Wolters Kluwer en praktijkervaring opgedaan als ondernemer (o.a. in joint venture met Menzis in de preventieve zorg). Sinds enkele jaren is Paul actief als adviseur en interim-manager voor organisaties in de private en publieke sector, met speciale interesse voor uitdagingen in de medische wereld en life sciences.

Favoriete Quote:

“Optimism is true moral courage.” – Sir Ernest Shackleton

Drijfveren

Het vinden van de simpelste oplossing die werkt

Focus binnen CuLTR Diagnose

  • De samenhang tussen cultuur, strategie en de inrichting van de organisatie
  • Gedragsverandering op het niveau van groepen en individuen
  • Samenwerking met start-ups, scale-ups en MKB ondernemingen

Gewerkt voor klanten als:

ABN AMRO, Aurobindo, Belastingdienst, Biomerieux, DSM, Essent, Gemeente Amsterdam, ING, KLM, Malmberg, Mediq, Menzis, Mattel, Ministerie van OCW, Pathé, Rabobank, Schiphol, Universiteit Utrecht, alsmede kleinere organisaties en MKB-ondernemingen

Linkedin