Onze consultants hebben elkaar ontmoet bij Boston Consulting Group (BCG). Vervolgens heeft ieder verrijkende werkervaring opgedaan als manager, directeur of bestuurder van kleine en grote organisaties, nationaal en internationaal in de commercie, non profit en bij de overheid. Ieder heeft daarnaast zijn eigen expertises en interesses. Wat ons bindt is de fascinatie hoe belangrijk organisatiecultuur is voor het succes van de organisatie en hoe moeilijk het in de praktijk is om hierin verandering aan te brengen. Daarnaast werken wij met een flexibele schil van professionals op de voor klanten relevante gebieden.

Ons Team

Ervaring en Expertise

Murk adviseert organisaties bij innovatie-, groei en transitievraagstukken. Hij is verantwoordelijk voor de begeleiding van startups binnen Brightlands Maastricht. Daarnaast adviseert hij grotere organisaties, van MKB tot universiteiten en overheden, binnen Equator Research. De ervaring hiervoor is opgebouwd in 30 jaar in diverse organisaties. Eerst door zelf organisaties te managen in het grootbedrijf (o.a. in de agrifood bij Tate & Lyle en energiesector bij Petroplus) en daarna door multinationals te adviseren (bij BCG). Als directeur van Syntens in Zuid Nederland heeft hij langjarig meegewerkt aan het innovatiever maken van MKB bedrijven en laten groeien van startups.

Favoriete Quote 

“Performance more often comes down to a cultural challenge, rather than simply a technical one.” Lara Hogan

Drijfveren

Het verkrijgen van inzicht, dat ene ‘Aha!’, en dan het harde werk om iedereen mee te krijgen, dat drijft en trekt mij

Focus binnen CuLTR Diagnose

De wetenschappelijke en statistische tooling; transitie processen in organisaties

LinkedIn

Ervaring en Expertise

Mariëtte verbindt het hoofd (koers, DNA, organisatie, sturing) met het hart en handen (cultuur, mind-set en gedrag van leiders, teams en medewerkers) van organisaties.

Kern is daadwerkelijke én bestendige verandering te realiseren in de organisatiecultuur en effectiviteit van teams en leiders.

Zij startte haar carrière bij BCG als strategieconsultant. Bij marketingbureau Ogilvy acteerde zij vanuit het MT als Strateeg, Business Unit manager en Change lead.

Om organisaties te begeleiden in verandering heeft zij oa. post-HBO diploma’s als Trainer Leiderschapsvaardigheden en Systemisch Teamcoach en opleidingen als Deep Democracy (L1-4), Leergang Diversiteit en Inclusie van de Universiteit van Leiden, Helder Waarnemen en de  Jaargang Systeem Dynamiek in Organisaties (Hellinger Instituut). Ze staat op de rol voor de Leergang Corporate Antropologie bij Academie voor Organisatiecultuur.

Favoriete Quote

The soft stuff is always harder than the hard stuff – Roger Enrico.

Drijfveren

Mijn drijfveer is dat talent binnen bedrijven vaak (deels) onbenut blijft. Een gemiste kans voor de mens zelf en voor de organisatie.

Focus binnen CuLTR Diagnose:

  • Expertise in het bouwen van een vernieuwde organisatiecultuur
  • Adviseur, teamversterker en opsteller voor leiderschaps- en gedragsverandering
  • Spreker en aanjager van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid.

LinkedIn

Ervaring en expertise

Paul houdt van “ongestructureerde” uitdagingen waarbij standaardoplossingen vaak niet voldoende zijn. Hij werkt samen met directies en besturen om deze ongestructureerde vraagstukken te adresseren en hun grootste kansen te verzilveren. Dat doet hij op de gebieden strategie, organisatieontwikkeling, innovatie & new business. Na het adviesvak geleerd te hebben bij BCG, heeft Paul verschillende internationale managementfuncties vervuld bij Wolters Kluwer en praktijkervaring opgedaan als ondernemer (o.a. in joint venture met Menzis in de preventieve zorg). Sinds enkele jaren is Paul actief als adviseur en interim-manager voor organisaties in de private en publieke sector, met speciale interesse voor uitdagingen in de medische wereld en life sciences.

Favoriete Quote:

“Optimism is true moral courage.” – Sir Ernest Shackleton

Drijfveren

Het vinden van de simpelste oplossing die werkt

Focus binnen CuLTR Diagnose

  • De samenhang tussen cultuur, strategie en de inrichting van de organisatie
  • Het ontrafelen van strategische “wicked problems” 
  • Samenwerking met start-ups, scale-ups en MKB ondernemingen

Linkedin